INFO

De Jeugdharmonie Hamont-Schoot is het jeugdorkest van Koninklijke Harmonie St-Cecilia Hamont (B) en Harmonie St-Antonius Budel-Schoot (NL). Voor meer informatie over ons breng eens een bezoekje aan onze nieuwe Website.

woensdag 11 juli 2012

Dag 5


Gisteravond was er nog een kleine verrassing: we gingen een ijsje eten. Daarna maakten we er in het centrum nog een gezellige avond van.

Deze ochtend moesten we er iets vroeger uit, want de bus stond om half negen al op ons te wachten. We gingen roeien, maar het was anders dan verwacht. Het waren grote ‘vikingsschepen’! We werden in twee groepen verdeeld van 20 personen. Linda en Matty moedigden ons aan door voor in de boot te gaan zitten en op een trom te slaan, zo konden wij op het ritme roeien. Dit ging niet altijd even goed, ook al zijn we muzikanten. Toen we wat geoefend hadden, deden we een wedstrijd en de besten zijn gewonnen.

Eenmaal aangekomen in ons hotel begon het te druppelen. Dit was niet erg, want we gingen nog een uurtje repeteren voor het middageten. Dit was niet zo lekker. De soep viel wel mee, maar het hoofdgerecht was wat minder … (maar dit zijn we al gewoon). Wel was er een dessert, wat iedereen heel fijn en lekker vond.

Daarna hadden we even vrij om ons optimaal te kunnen voorbereiden op ons concert. Om 14.00u moesten we het slagwerk weer naar het hoofdpodium brengen. En een uurtje later zaten we al klaar om te spelen. Het concert verliep goed, ondanks de wind en niet zoveel publiek. Loe was zo onder de indruk van het optreden dat hij ons trakteerde op een ijsje! (Dankjewel) Vervolgens mochten we even vrij rondlopen op het plein, spelletjes spelen, een boek lezen, bekomen van de hitte, afkoelen in de fontein …

Nu gaan we eten en na het avondeten gaan we nog even repeteren en daarna is er een filmavond georganiseerd.


Zonnige groetjes

Chiara Verberne (Dwarsfluit)
Valerie Hegge (Dwarsfluit)
Laura Hegge (Hobo)

2 opmerkingen:

  1. Familie Lammers11 juli 2012 om 19:12

    Hoi allemaal,
    leuk te lezen dat jullie al op echte Vikingen beginnen te lijken (al kan het dan hier en daar nog oefening gebruiken). Maar gelukkig is er niemand over boord geslagen. Loe heeft Joep je al een kusje gegeven voor het ijsje van vanmiddag? We horen dat de maaltijden er wel steeds beter op worden, dus voor het weekend zal er wel een 4 sterren diner op het menu komen! (als dat maar niet tegen gaat vallen). Gelukkig "regent" het niet alleen in Belgie/Nederland, maar ook in Hongarije. Vandaag hebben we zowat de hele middag tegen de regendruppeltjes aan kunnen kijken bij een heerlijke temperatuur van ongeveer 18 graden (brbrbr). Af en toe bliksem en donder om de boel nog wat op te vrolijken. Graag zien wij ook nog wat van jullie zonnetje hier schijnen, maar misschien moeten we dan tot maandag wachten als jullie weer terug in het beloofde land zijn!

    Heel veel groetjes (en een knuffeltje voor Joep) vanuit Hamont

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Opa en Oma van Deurzen12 juli 2012 om 20:02

    Hallo alle maal
    hier een berichtje uit Schoot, hier is het weer niet zo best enkele buitjes en dan het zonnetje.
    maar wij zjn dat gewend , (ik zou geen 35 graden willen hebben dat is veel te warm )
    maar breng als jullie weer deze kant op komen een koffer warm weer mee, dan kunnen we hier ook van genieten . dus jullie zijn Vikingen geworden. wat is de volgende roei wedstrijd? .
    nog veel plezier daar.
    nog heel veel groeten aan Joep Lammers van Oma en Oma

    BeantwoordenVerwijderen