INFO

De Jeugdharmonie Hamont-Schoot is het jeugdorkest van Koninklijke Harmonie St-Cecilia Hamont (B) en Harmonie St-Antonius Budel-Schoot (NL). Voor meer informatie over ons breng eens een bezoekje aan onze nieuwe Website.

zondag 8 juli 2012

Aankomst Kecskemét


Dag 1 en 2 

Gisteren mochten we beginnen met onze reis naar Hongarije. We keken hier al erg lang naar uit en we hadden de dagen naar het vertrek al afgeteld  Toen we zaterdag (bijna) allemaal om 18:00 stipt op de nieuwe parkeerplaats van de Wal stonden konden we ons enthousiasme haast niet op.  Natuurlijk waren er ook nog stomkoppen die wat vergeten waren. Teun rende bijvoorbeeld nog een heel eind achter zijn moeder  aan omdat hij zijn zonnebril in de auto had laten liggen, welke hij natuurlijk wel hard nodig had. Toch lukte het ons om rond 19:00 uur uit Hamont te vertrekken.

De busreis was lang, zo`n 18 uur, en we zijn 3x gestopt. Dit was voor velen erg vermoeiend, maar het was ook veel sneller voorbij dan verwacht. Dit komt ongetwijfeld door de afleiding waarvoor we zelf hadden gezorgd.  Veel mensen hadden spelletjes meegenomen, er werden films gedraaid en er werden veel leuke verhalen verteld. Het was zo gezellig dat veel mensen die dag maar weinig hebben geslapen. ’s Morgens vroeg kregen we 10 euro om uit te geven aan een ontbijtje.

Hoe dichter we bij Hongarije kwamen, hoe warmer en heuvelachtiger het werd. Vooral vóór in de bus was het warm. Bovendien zat de voorruit vol met “gesplashte vliegen” wat er niet echt smakelijk uitzag. Rond 11 uur hadden de meeste mensen de busreis wel gezien, maar vanaf dat moment duurde het gelukkig niet zo lang meer.

We zijn vandaag (zondag) om 13:15 uur aangekomen bij ons hotel.  Eerst hebben we in de hitte (het was 35 graden!) al onze spullen 3 verdiepingen op getild. Uiteindelijk kregen we te horen dat ook ons slagwerk naar boven zou moeten. Tot nu toe is dit nog niet gebeurd en ik betwijfel of dat wel nog zal gebeuren. Het is ook een beetje onzinnig om bijvoorbeeld een aantal pauken 9 trappen op te tillen terwijl we deze morgen weer naar onder zouden moeten dragen. Nu staan ze dus maar beneden in het gangpad, waar ze nog even zullen blijven staan.

Het eten wat we rond 3 uur kregen was niet zo heel erg lekker, en ik spreek namens veel mensen.  We hadden soep en aardappelen, vis en een augurk. Amber vond die augurken juist wel lekker en ik heb haar er zeker 5 op zien eten.  De rest was vooral blij van dat groene ding verlost te zijn: (Chiara: Wat is dat???)

Strakjes begint de openingsceremonie. Ik ben erg benieuwd wat we te zien krijgen. Tot nu toe belooft het in ieder geval een erg gezellige week te worden!


Yvonne Spee (Klarinet)


7 opmerkingen:

  1. Hallo allemaal daar in het zonnige Hongarije,

    Goed om te lezen dat jullie goed zijn aangekomen en genoten hebben van een lekkere maaltijd. Hier is het weer wissel vallend, regen, zon en wind.
    Kei veel plezier met elkaar en heel veel succes met de optredens.
    Als jullie er nog zo uitzien als op de groepsfoto, na de lange reis, komt het allemaal wel goed. Groetjes aan jullie allemaal van de Fam. Jongen en een dikke poot van Sepp aan Rowan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fam. van Moorsel8 juli 2012 om 19:40

    Hoi,we zijn blij dat jullie goed aangekomen zijn. We hopen dat Janneke heeft genoten van de moord en doodslag voor haar ogen. Hopelijk is ze er niet ziek van geworden.
    We willen haar graag nog vertellen dat broer Teun de Kennedymars heeft uitgelopen.
    Maak er nog een gezellige avond van en morgen zullen we jullie concert bekijken.
    Groetjes van Toon, Marja, Teun en Joep van Moorsel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi, Philipp, An en de bende. Hier regent 't pijpenstelen en is het koud, dus geniet maar van het mooie weer.
    Veel succes met het optreden. We volgen het op de voet.
    Groetjes, Mama, Papa en Ann Sophie.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo allemaal,fijn dat de reis erop zit! Nu kunnen jullie genieten! veel plezier en succes met de optredens! Groetjes van de hele familie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. we zijn blij dat de reis goed en veilig is verlopen.
    en nu maar genieten van de zon en de muziek, want hier is het maar natjes.
    ook leuk om jullie via deze blog te volgen. dit is super. grt

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi allemaal, hopelijk zijn jullie intussen al een beetje bekomen van de vermoeiende reis ! Geniet van jullie verblijf ginder en veel succes met de optredens, we gaan zeker proberen te kijken !
    Vele groetjes van Lieve, Willy en Marthe

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Fam. Verweerden9 juli 2012 om 11:28

    Hallo allemaal,lekker geslapen vannacht? Jullie zullen wel heel moe zijn geweest.
    Hopelijk vinden jullie het eten nu wel lekker.
    Heel veel succes met jullie optredens. We gaan het zeker volgen en zijn zeer benieuwd.
    Lieve groetjes voor iedereen en nog 10 kusjes voor Mats van Theo en Ellen

    BeantwoordenVerwijderen